2011. szeptember 29., csütörtök

Rosta Gábor: A városi tanya - Jelenlegi ára: 1 700 Ft


Megszűnt bioboltunk megmaradt árukészletének kiárusítása akár 30-40 % kedvezménnyel!
Rosta Gábor: A városi tanya 
Leviter Kiadó 2009
Szemléletváltás a válság idején
Önellátás, takarékosság, környezettudatosság.
Ajánlom a könyvet, mert mindannyian érezzük a világ átalakulását körülöttünk, mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a világ rohamosan változik. Az átalakulás kellős közepén járunk, tanuljunk a múltból, tanuljunk a környezetünktől, tanuljunk bárhonnan.
A kínai nyelvben a válság szó, két szókép összevont írásjeléből áll: a veszély és a lehetőség szavak összevonásából. A válság megélése ebben a kettősségben rejlik: melyik elemét tudjuk megragadni az átalakulásnak. A jelen helyzetet átélhetjük veszélyként, katasztrófaként, de tekinthetünk rá úgy is, mint lehetőségre, a megújulás, az átalakulás időszakára. A válságok egyik tulajdonsága az, hogy viszonylag rövid idő alatt nagyon sok minden átalakul, megszokott körülmények alapjaiban változnak meg. Ezen átalakuláson belül a legkevésbé változásképes elem maga az ember. Képtelenek vagyunk lemondani a kényelmünkről, fogyasztási szokásainkról, környezetpusztító technológiáinkról, energiaigényünkről, lustaságunkról, felelőtlenségünkről.
A válság lehetőségként való megélésének egyik legfontosabb eleme, a saját szemléletváltásunk elősegítése, új életstratégiák és napi életvezetési gyakorlatok megtanulása és alkalmazása. Ahogy nincs két egyforma kert, úgy nincs két egyforma életstratégia sem. Néhány egyszerű alapelv mentén, sokban igazíthatjuk saját életünket és közvetlen környezetünket a bolygó adottságaihoz és a természet rendjéhez. Ehhez kíván segítséget adni ez a könyv, az önellátás, a takarékosság és a környezettudatosság szemléletének bemutatásával.
A könyv gyakorlat példákat mutat be a szemléletváltásról, sok apró lépést, lehetőséget, amelyek közelebb vihetnek a környezettudatos, takarékos, egészséges élet megvalósítása felé. Nem gyakorlati kézikönyv, sokkal inkább példák, lehetőséget bemutatása; gondolatokat akar ébreszteni, rámutatni, hogy mennyi mindent tehetünk mi magunk is önmagunkért, a szűkebb környezetünkért, a bolygóért. A könyv arra próbál inspirálni, hogy kezdjünk el megvalósítani egy-egy ötletet, tegyük magunkévá néhány szemléletet, törődjünk többet magunkkal, közösségeinkkel és a környezetünkkel.
Rosta Gábor
193 oldal
(Bolti ára 2450Ft volt)
Tekintse meg többi termékünket is - 10000 Ft vásárlás fölött ingyen szállítás!
Személyes átvétel lehetséges Budapesten,  Hatvanban és környékén,  ill. hetente egyszer Egerben.



Jelenlegi ára: 1 700 Ft

Az aukció vége: 2011-10-06 23:00
. Rosta Gábor: A városi tanya - Jelenlegi ára: 1 700 Ft